cuvinte mici (23) înger (4) jurnal 2010 (77) jurnal 2011 (64) jurnal 2012 (20) mtc (1) pâine (8)

Friday 19 November 2010

de trei zile'ncoace

aseară, concert Tudor Gheorghe; spectacol curat, de prezentat oriunde în lume, voce inconfundabilă, enorm de multă lume, dar tare m-am enervat; şi azi m-am tot gândit de ce, ba de aia ba de aia, ba nu de aia, ba nu de aia, acum recunoaşte; te-ai enervat la faza cu patriotismul, să mori pentru ţară, femeile care fredonau în jurul tău, bărbaţii care dădeau din cap, da, să murim pentru ţară; ce caraghioşi; să-mi spună mie cineva să mor pentru ţară şi i-aş râde în nas; de ce mă enervez? pentru că exact asta fac; mor ca un prost zi de zi pentru ţară; stau aici ca cel mai naiv impotent din lume, carne de tun pentru ţărişoara mea; lame, lame, lame; de ce n-am plecat, mereu mi-am zis că n-am fost în stare, nu m-a dus mintea; mereu mi-am zis că n-am avut ocazii; mereu mi-am zis că nu mi-am părăsit părinţii; de ce toate astea au fost şi-mi sunt mai confortabile decât dulceagul roz patriotism? că dacă stau aici lipită de pământ cu ce ajut? într-un neam de muieri, ce datorie am eu faţă de el? cioban mioritic ce eşti, linia ascendentă te-a supus; aşteaptă până va fi nevoie de cineva din interior care să salveze cetatea, să fii tu ăla; o să mor de râs, copilule prost

8 comments:

  1. zicea bine Oscar Wild, cat era el de pacatos, ca arta n-ar trebui sa slujeasca niciunui alt scop...

    ReplyDelete
  2. Vad ca te-ai infuriat... Poate iese ceva din asta.
    P.S. Ti-as putea da argumente pro si contra, dar mai bine "pentru tara mori/ Si-ti va fi mormantu'-ncoronat cu flori" (citat defectuos din memorie!), Florile astea de aici nu te lasa pe tine sa pleci!

    ReplyDelete
  3. @Miju
    ... decat?

    @Lumi
    :)) cam ce-ar fi bine sa iasa?
    florile, da
    si pamantul asta chinuit dintre blocuri

    ReplyDelete
  4. Hehe, Lumi, io am constatat ca "tara" (cu pricina a lu' Delavrancea) pentru care mori poa' sa nu insemne neaparat pamintul/geografia ca atare. Poti sa mori si-n Canada la fel de bine si sa nu-ti fie mormintul incoronat cu flori de Newfoundland, if you know what I mean. E adevarat ca mi-e dor pe alocuri de niste culmi de Rodna, de ex. In Hateg n-am fost niciodata, da' poate va vizitez sa ne cunoastem loco la un moment dat. Mi-ar placea, pare ca v-ati gasit locul.

    Iar 'mneata, doamna Jane, ai 'direptate' sa te 'nervezi la concert cu Tudor Gheorghe. Nu'sh de ce, da' mie nu mi-a fost niciodata prea simpatic; cu toata poezia si muzichia sa de calitate, are ceva ne-natural about him. Poate tocmai patriotismul asta exagerat (demodat?) la care vor neaparat sa vibreze unii. Parca cu prea multa insistenta? Chiar asa: il vezi pe TG scriind despre "pamintul chinuit dintre blocuri"? Hei, dar pentru asta exista Timpuri Noi si Sarmale Reci, nu? (minunate nume dealtfel!)

    ReplyDelete
  5. @Ioana
    mda, patriotismul TN si SR e usor de suportat

    stiai ca acum 40 % din timpul alocat muzicii la radio tre sa fie ocupat cu muzica romaneasca?

    TG e prea sever, dar are o voce...

    ReplyDelete
  6. hahaha, se intoarce socialismul mascat! la Canada procentul e mai mare de 40%, cred. si doar vreo 2% e muzica de calitate. oare cit o fi in Anglia? (desi, vorba 'ceea, cu artistu' englez nu mi-e neaparat rusine, doar sa nu se apuce de cintece patriotice - LOL!)

    ReplyDelete
  7. http://www.youtube.com/watch?v=0Wzf4jFgHwU&feature=related

    ReplyDelete
  8. @Ioana
    in Franta e tot 40%

    @stalker who can look inside my heart
    Jesus, stalker!

    ReplyDelete