Wednesday, 9 February 2011

eu ştiu că nu ştiu nimic, zise Socrate şi muri fericit

am observat un lucru: cu cât sunt mai multe lucruri pe care nu le ştiu, cu atât mă simt mai bine
observaţie repetabilă, indubitabilă şi mai ales stranie
şuie, bizară şi fără noimă
dar,
fiind o persoană practică, m-am gândit că până găsesc eu explicaţia măcar să mă simt bine, din ce în ce mai bine dacă se poate

am luat vorba nuştiucui, "cu cât sfera cunoaşterii avansează mai mult, cu atât mai mult se lărgeşte şi sfera necunoaşterii" şi am aplicat-o concret
şi cu bucurie am constatat că nuştiucine are dreptate: cu cât aflu mai multe, cu atât aflu că sunt şi mai multe de învăţat şi cu atât mă simt mai bine
... dar nu mai am ce spune.


ps1 - Fericiţi cei săraci cu Duhul poate fi oare Fericiţi cei conştienţi cât de săraci în Duh sunt?
ps2 - trebuie să aflu şi cine e nuştiucine

5 comments:

 1. ps1 - O alta interpretare:
  Fericiti cei saraci cu duhul = cei care n-au duh "personal", ala care devine plin de el, adica de mindrie si individualism, caci lasa Duhul Domnului sa intre si sa-i ghideze in toate.
  Asa-i, e bine sa nu vrei sa cunosti, ca tocmai acolo la "cunostinte" te intzeapa dracu'. Stii tu tot, pe naiba.

  ps2 - ...intr-o nu stiu care seara, intr-o nu stiu care vara, intr-un nu stiu care sat sub un nu stiu care pat... nu stiu cine a-existat... na, ai aflat?

  ReplyDelete
 2. ps2 - am mers pe firul apei, se pare ca Einstein a zis "Every bit of new knowledge raises up even more new mystery, makes one's need for faith even greater" pornind de la Kant, apoi Karl Popper, Lewis Thomas, Ferris, au zis si ei cate ceva, au transformat si adaptat

  dar o sa-l tin minte pe Einstein :)


  ma bucur ca ti-ai facut blog Zee, e ca si cum ti-as da stafeta sa porti cuvintele mai departe, de-acum

  ReplyDelete
 3. http://www.youtube.com/watch?v=GwcaQ3qJ88U

  :)

  ReplyDelete
 4. stai asa, ca n-am vazut comentariul asta decit acum... adica de ce sa-mi dai stafeta? ca vad ca tu nu prea ai mai scris. sau las' ca vorbim cind vin.

  ReplyDelete
 5. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  ReplyDelete