cuvinte mici (23) înger (4) jurnal 2010 (77) jurnal 2011 (64) jurnal 2012 (20) mtc (1) pâine (8)

Tuesday 3 March 2009

calculele, cu accentul pe "lele", cum m-a-nvăţat mălăele

De sâmbătă până azi copiii (cei 3 de care tot vorbesc eu pe-aici) au oferit 98 de mărţişoare.
Ştiu cu exactitate pentru că anul ăsta am avut condiţii să le număr: am cumpărat en-gros de la prietenul meu ghizi figurine/şnururi/punguţe şi le-am săvârşit ca mărţişoare într-o oră (cu numărat cu tot), noi patru în atelierul din mijlocul sufrageriei.
Am economisit astfel 156 de lei şi 60 de bani din care am dat 100 de lei pentru cadourile de 8 martie pentru profesoare şi 60 de lei pentru concursurile şcolare de primăvară.
Ah, înseamnă că tot am mai pus 3 lei şi 40 de bani...

5 comments:

  1. Dear Jane :) Îţi mulţumesc pentru vizită, te mai aştept cu drag, m-a încântat şirul "coincidenţelor" şi taaaare mă bucur că mai există Lii în lumea asta (când eram mică mi se părea ciudat să am un nume pe care nu îl mai avea nimeni şi spuneam că mă cheamă Alina. Deh, proastă mică :) Te compătimesc, în acelaşi timp, pentru că eşti mamă de Berbeacă :))) Eu sunt cel mai rău soi, Berbec cu ascendent în Berbec şi Cal chinezesc :))) Să tot fugi!

    ReplyDelete
  2. Dom'ne, am facut si eu un calcul simplu si am impărţit 98 de mărţişoare la 3 (copii) si am observat ca fiecare a dat aproximativ 30 de martisoare...Sa zicem ca 10 - fetelor din clasa fiecaruia, 10 - la rude şi... restul cui i le-au dat????
    De unde atatea fete? Sau au dat si baietilor? Ca aveam eu niste colegi in generala care erau moldoveni si purtau martisoare in piept. Cica la ei le poarta si fetele si baietii.
    Asta e nedumerirea mea.

    ReplyDelete
  3. LiaLia
    ba ştiu eu unul şi mai rău, crede-mă: berbec cu ascendent în leu şi cal chinezesc de foc! şi bărbat şi născut marţea sub semnul lui marte!
    mă tot întreb de ce nu fug... probabil că aveţi şi voi charisma voastră ((-:

    mă bucur tare să te cunosc LiaLia (-:

    Lumi
    fata 1 are 17 fete in clasa, 5 prietene la alte clase şi 2 vecine, baiatul are 14 fete in clasa, 10 fete la aikido, 2 la baschet, fata 3 are 10 fete in clasa, 3 vecine; 25 de profesoare, chiar dacă unele se dublează iar una se triplează (religia); sâmbătă am fost la o zi onomastică cu 5 fete, mai e profa de engleză şi antrenoarele de baschet; două bunici, o mătuşă şi o verişoară, dar aici s-au cam încurcat treburile, că unul l-am primit eu că băiatul mă sărise la calcul, mătuşa a primit o sticlă de vin pe care o bea verişorul 2 câte-un pic câte-un pic, o bunică a uitat să-l ia şi cealaltă nu-l mai găseşte...

    ReplyDelete
  4. Aoleu, Jane... am ras de m-a durut burta...
    Sa va traiasca cele o suta de fete cucuiete!

    ReplyDelete
  5. Jane, revin cu o leapsa pe blogul meu, pentru tine. Dar numai daca ai chef, timp si inspiratie.

    ReplyDelete